10 ravintolaa, jotka kannattaa kokea juuri nyt

Helsinkiin on avattu lukuisia uusia ravintoloita, jotka kannattaa käydä kokeilemassa. WalkHelsinki Magazine listaa kymmenen erilaista ja ajankohtaista ravintolaa, joissa voit hemmotella makunystyröitäsi. Tarjolla on ranskalaista gastronomiaa, laadukasta pizzaa, kotimaisia erikoisuuksia, leivoksia ja cocktaileja.

1. Le Ankka

Huvilakatu 28

Eiraan kauniille Huvilakadulle avautunutta ravintolaa pyörittää yrittäjäpariskunta Sari Helin ja Ilkka Lääveri. Le Ankka huomioitiin Michelin-gaalassa. Le Ankka nojaa ransakalaiseen keittiöön, unohtamatta kotimaisia raaka-aineita. Helin ja Lääveri ovat pyörittäneet ravintolaa myös Punkaharjulla. Kotisivut

2. Kupoli

Mannerheimintie 5

Uusi cocktail-baari Helsingin kattojen yllä. Kupoli avautui Uuteen ylioppilastaloon, joka on muutettu Grand Hansa -hotelliksi. Kupoli tarjoaa vanhoja klassikkococtaileja uusilla mausteilla. Tilat ovat olleet aikaisemmin vain yksityiskäytössä. Kotisivut

3. Cajsan Helmi

Kaisaniemenranta 6

Kaisaniemen puiston vanha ravintola heräsi henkiin uusien omistajien voimin. Idyllinen rakennus peruskorjattiin ja avattiin uudella nimellä. Tarjolla kahvin lisäksi laaja teevalikoima ja oman leipomon leivoksia. Arkkitehti Carl Ludvig Engelin suunnittelema ravintola avattiin ensimmäisen kerran jo 1830-luvulla. Kotisivut

4. Kirsikka

Hakaniemen halli

Kirsikka sijaitsee Hakaniemen uudistuneen kauppahallin toisessa kerroksessa. Ravintolan omien sanojen mukaan ruokalista saa inspiraationsa alakerran herkkuja notkuvista hallitiskeistä, helsinkiläisistä klassikoista ja ajattomista mestariteoksista. Tarjolla on lounasta ja illallista. Kotisivut

5. Harbore

Katajanokan laituri 4

Katajanokan rantaan valmistui uusi puurakennus Katajanokan Laituri, jossa on muun muassa hotelli ja liiketiloja. Harbore-ravintola lupaa intohomoisen matkan suomalaisten raaka-aineiden juurille. Ruokalistalta löytyy muikkuja, poroa ja kantarellia. Ravintolan pyödistä on kivat merinäköalat. Kotisivut

6. Trattoria Il Centro

Annankatu 18

Vanhan kirkkopuiston laidalla on uusi Scandic Hub -hotelli, jonka ravintola Trattoria IL Centro tarjoaa mutkatonta italailaista makumaailmaa: napolilaista pizzaa ja hyviä viinejä. Rakennus on entinen kirjapainotalo. Kotisivut

7. Bouchon Carême

Aleksanterinkatu 13

Bouchon Carême on aivan ydinkeskustaan avautunut Hans Välimäen uusi ravintola, jonka keskiössä on ranskalainen keittiö. Tyylikkään ravintolan listalla mm. lihaa ja mereneläviä. Bouchon Carême on legendaarisessa Aleksi 13:n talossa, joka tunnetaan myös Lundqvistin liikepalatsina. Kotisivut

8. The Room by Kozeen Shiwan

Pohjoisesplanadi 17

Helsingin tuorein Michelin-ravintola on huippukokki Kozeen Shiwanin luomus, ja varmasti yksi kaupungin mielenkiintoisimmista ja erikoisimmista ravintoloista. Huoneen kokoisen ravintolan menu perustuu Shiwanin omien elämäntarinoiden ympärille.
Kotisivut

9. Swad Indian Bistro & Bar

Rahapajankatu 3

Intialainen ravintola on avattu legendaarisen Bellevuen tiloissa Katajanokalla. Helsingin Sanomien kriitikko kehui löytäneensä kaupungin parhaan intialaisen. Vegeannoksia on poikeuksellisen paljon listalla. Kotisivut

10. Three Belly’s Pizza

Töölöntullinkatu 4

Ravintoloitsija Jussimatti Ahonen ja keittiömestari Ryan Lumb ovat kokeneita pizzerioiden pyörittäjiä. Kokemusta on muun muassa Kolmannelta linjalta sekä Joharin lippakiskalta. Laatupizzoihin makua antavat muun muassa tryffelismetana ja lehtikaalipesto. Kotisivut