Finlandia-talon ensimmäinen à la carte -ravintola, Finlandia Bistro, on moderni kunnianosoitus artesaanityölle ja suomalaiselle raaka-aineelle, korkealaatuisille ruoka- ja juomatuotteille sekä elämyksiä lupaavalle huipputason palvelutaidolle.
Ravintolaa luotsaavat keittiöpäällikkö Mikko Puuronen, keittiömestari Juho Lindström ja ravintolapäällikkö Mirva Heino. Puuronen on työskennellyt aikaisemmin mm. Michelin-palkituissa ravintola Kadeaussa Kööpenhaminassa, ravintola Kontrastissa Oslossa, ravintola Enoteca by Paco Pérezissä Barcelonassa ja ravintola Chapterissa Helsingissä. 64-paikkaisessa Finlandia Bistrossa tunnelmallisen miljöön luovat Alvar Aallon uniikki arkkitehtuuri ja design yhdistettynä Finlandia-talon alkuperäisiin huonekaluihin ja kotimaiseen taiteeseen.
“Uudistamme ja päivitämme ruokalistojamme aktiivisesti sesonkien ja raaka-aineiden kasvukausien mukaan, tarjoten asiakkaillemme aidosti vastuullisia valintoja. Suomalaiset maut, ruoat ja raaka-aineet ovat tekemisemme keskiössä, mutta inspiroidumme sekä yhteispohjoismaalaisesta että Italian, Ranskan ja Espanjan keittiöistä. Aivan kuten Alvar Aaltokin inspiroitui Italiasta! Meille kaikki suomalainen ruoka on lähiruokaa ja tahdomme olla osaltamme vahvistamassa suomalaista ruoka-, ravintola- ja palvelukulttuuria”, kertoo Puuronen.
Ravintola on avoinna 17.1.2025 lähtien.

Finlandia Cafe&Wine: Arjen yläpuolelle uudella näköalaterassilla
Finlandia-talon uusi viinikahvila tarjoilee sesongin mukaan vaihtuvia laadukkaita kahvilatuotteita ja upeita maisemia. Ensimmäistä kertaa yleisölle avatulla terassilla voi pysähtyä ympäri vuoden ihailemaan Helsingin keskustan kauneimpia näkymiä Töölönlahdelle. Osa kahvilan istuimista on entisöityjä, yli 50-vuotiaita Alvar Aallon suunnittelemia tuoleja, jotka ovat olleet Finlandia-talossa sen avautumisesta saakka.
Keittiöpäällikkö Mikko Puurosen ja kahvilapäällikkö Riikka Kannisen johtamassa kahvilassa on tarjolla herkullisia suolaisia ja makeita leivonnaisia, lämpimiä annoksia ja salaatteja sekä huolella valittuja viinejä ja virvokkeita. Kahvilan signature-herkkuina ovat Finlandia-leivos ja Alvar-kuohuviini. Terassilla asiakkaita ilahduttaa kuvanveistäjä Kimmo Schroderuksen tekemä viisimetrinen ja 500-kiloinen veistos Entertainer’s Day Off (Viihdyttäjän vapaapäivä).
Kahvila on auki 4.1.2025 alkaen.
Lähde: Finlandia-talo. Kuvat: Riikka Kantinkoski.