Ravintola Savotta 20 vuotta

Ravintola Savotta juhlii 20-vuotista taivaltaan Helsingin Senaatintorilla työn merkeissä. Juhlaviikolla 6.–12.10. Savotta tuo pöytiin perinteiset Hirvipeijaiset – satokauden parhaista raaka-aineista valmistetun kokonaisuuden, joka kuvastaa Savotan pitkäaikaista työtä suomalaisen ruokakulttuurin sanansaattajana ja aitojen makujen vaalijana. Savotta on toiminut menestyksekkäästi samalla liikeidealla jo 20 vuotta!

Jo kahden vuosikymmenen ajan Savotta on johdattanut vieraitaan suomalaisen ruokaperinteen sydämeen – tarinoihin, makuihin ja tunnelmaan Senaatintorin kupeessa. Savottahenkinen sisustus ja persoonallisesti esille laitetut annokset ammentavat inspiraationsa Suomen metsistä, tuhansista järvistä ja tukkilaisperinteestä sekä suomalaisesta sisusta. Kellarikerroksen Kämppätuvan yli satavuotiaat lattialankut narisevat menneiden vuosikymmenien tarinoita, ja katutasossa mummolasta tutut esineet ja kattauksissa alusta asti kulkeneet Arabian klassikkoastiastot luovat nostalgiaa ja iloisia muistoja.

Harvinaista herkkua Helsingissä

Juhlaviikon Hirvipeijaiset kokoavat lautaselle metsien parhaat maut satokauden lisukkeilla. Suomalainen hirvipaisti saa kaverikseen pataan juureksia perinteisesti maustettuna, aromikkaan riistaliemen sekä olutta ja se kypsyy hartaasti yön yli uunissa. Hirvipata nautitaan pottumuusin sekä puolukan ja kurpitsapikkelssin kera. Menun jälkiruoassa eli marjahässäkässä maistuu kotimainen karpalo, punaherukka ja mansikka sekä itse keitetty Sisu-karamellisiirappi, vaniljajäätelön kera – Savotan klassikkomaku jo alkutaipaleelta.

Ravintola Savotta, Aleksanterinkatu 22, Helsinki

Lähde: Ravintola Savotta