Suomen parhaaksi äänestetty hampurilaisravintola Helsingin Tislaamolle

Suomen parhaaksi hampurilaisravintolaksi vuonna 2024 äänestetty hankasalmelainen Grill Room saapuu kesäksi ilahduttamaan The Helsinki Distilling Companyn ravintola-asiakkaita. Ravintola avautuu vappuaattona Tislaamolla ja palvelee tislaamoravintolan terassilla elokuun loppuun asti.

Ysitien varrella, puoli tuntia Jyväskylästä Kuopion suuntaan toimivaa Grill Roomia isännöi Joni Laitila perheineen. Sana erinomaisista hampurilaisista erikoisessa ympäristössä on levinnyt nopeasti ja vuonna 2022 aloittanut Grill Room äänestettiin jo toisena toimintavuonnaan Suomen parhaaksi hampurilaisravintolaksi. Äänestyksen järjestäneen Burger Lovers Finland -yhteisön tuoman huomion myötä Grill Roomin suosio on kasvanut entisestään ja grillin pihalla jonotusaikaa ilmoittava liikennevalo on palanut usein punaisella.

The Helsinki Distilling Company on kutsunut Grill Roomin kesäksi ravintolavierailulle, joten Hankasalmen palkittuja burgereita saa myös Tislaamo Distillery Bar:in terassilta vapusta syksyyn.

”Oli suuri kunnia tulla valituksi Suomen parhaaksi burgeriravintolaksi. Burgerifanien yhteisöllä ja jo perinteeksi muodostuneella äänestyksellä on myös työllistävä merkitys. Sen lisäksi, että meillä on burgerihommissa jo yli 20 ihmistä, pääsemme nyt happotestaamaan suosiomme myös suuren yleisön edessä. Asiakkaamme ajavat Hankasalmelle usein tunteja, joten tänä kesänä saavutettavuutemme Helsingin Tukkutorilla on ihan omaa luokkaansa. Tulemme varmasti olemaan keittiössä kovilla, mutta koska täällä ollaan huipputislaamon herkkujen äärellä, tulee jonotusajan kertovien liikennevalojen kaveriksi myös Helsingin värikäs jonotuslonkero”, vinkkaa Grill Roomin ravintoloitsija Joni Laitila.

Tuttuja tähtiä ja uusia makuja

Grill Room X Tislaamo Distillery Bar -popup-ravintolan kesämenulle tulee Hankasalmen suosituimmista annoksista Tupla Cheddar ja Classic, jotka saa myös kasvisversioina. Helsinkiin Grill Room on kehittänyt uutena annoksena Tislaamo Burgerin, jossa on hitaasti kypsennettyä wagyū-nautaa. The Helsinki Distilling Companyn viski pääsee oikeuksiinsa Joni Laitilan isän keittämässä kastikkeessa.

”Kun isolle kirkolle ja tislaamolle kerran tullaan, rakensimme Helsinkiin oman erikoisannoksen wagyūsta. Raaka-aineita saamme kivenheiton päästä, sillä sämpylät leipoo Väyrynen ja liha tulee Roslundilta. Hankasalmen kesäannos tulee puolestaan olemaan erittäin överit ranskalaiset kaviaarilla. Omaan kokkitaustaani kuuluu myös valkoisia pöytäliinoja, joten jonkinlainen fine dining -liekki on edelleen elossa. Nyt toteutan ravintoloitsijaunelmaani kuitenkin miellyttävimmällä mahdollisella tavalla ja olen grillihommista enemmän kuin onnellinen. Toivottavasti se näkyy ja maistuu kesällä myös Helsingissä”, iloitsee Laitila.

Viskiä ja burgereita

The Helsinki Distilling Companyn tislaamoravintola on osa kokonaisvaltaista ruokamatkailukohdetta, johon kuuluu ravintolan ja käsityötislaamon lisäksi myös ainutlaatuinen viskien kypsytyskellari. Helsingin keskustassa vuodesta 2013 lähtien toiminut The Helsinki Distilling Company on sataan vuoteen ensimmäinen ja ainoa tislaamo Helsingissä. Yhtiö tunnetaan ennen kaikkea luovana, käsityötuotteiden korkeaan laatuun keskittyvänä pientislaamona.

”Viski ja burgeri ei ole suomalaiselle vielä itsestään selvä parivaljakko, mutta Amerikassa Bourbon on maustanut ruokia jo 1800-luvulta lähtien. On mahtavaa saada Suomen parhaaksi äänestetty Grill Room meille kesävieraaksi ja uskon, että grillin houkutteleva tuoksu tulee hurmaamaan Sörnäisten alueen. Viikonloppuisin täällä on helppo tutustua myös tislaamisen saloihin ja käydä tislaamokierroksella ja viskikellarissamme”, kertoo The Helsinki Distilling Companyn Master Blender Kai Kilpinen.

Lähde ja kuvat: Helsinki Distilling Company, Grill Room

Tislaamo on osoitteessa Työpajankatu 2